Cinema VO 2n Trimestre 2014. Mostra del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona a Tarragona

20 Abril 2014 per acanimat

Mostra del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona     

logoDA2014_any negreEl Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona (D’A) arriba per primer cop a Tarragona, de la mà d’Anima’t i la Fundació Catalunya-La Pedrera. Del 27 d’abril a l’11 de maig, i paral·lelament a la celebració del festival a Barcelona, l’Auditori de la Diputació de Tarragona acollirà una mostra dels títols més destacats del D’A 2013, alguns dels quals comptaran amb la presència dels seus directors.

Concretament es projectaran Història de la meva mort (Lleopard d’Or al Festival Internacional de Cinema de Locarno), d’Albert Serra; Bullhead (Nominada als Òscar com a millor pel·lícula de parla no anglesa i nominada als Premis César com a millor pel·lícula estrangera), de Michaël R. Roskman; La Plaga (Premi Gaudí a millor pel·lícula, director, guió i muntatge), de Neus Ballús i Otel·lo (Premi Millor Pel·lícula Europea i Millor Actriu a The European Independent Film Festival), de Hammudi Al-Rahmoun Font. Seran a Tarragona presentant les seves pel·lícules la directora Neús Ballús, per La Plaga, el 8 de maig i el director Hammudi Al-Rahmoun Font, per Otel·lo, l’11 de maig.

Aquest cicle és fruit de la col·laboració entre la Fundació Catalunya – La Pedrera i l’Associació Cultural Anima’t, la Diputació de Tarragona i NOUCinemart.

Pel·lícules Mostra

Història de la meva mort · Albert Serra · Dg. 27 d’abril · 19:30h · Auditori de la Diputació de Tarragona · 5€*

A Història de la meva mort, que pren el seu nom de l’autobiografia de Giacomo Casanova publicada l’any 1825, Albert Serra transita entre el segle XVIII i el segle XIX a partir de dues figures mítiques: Casanova i Dràcula. Casanova coneix un nou servent que serà testimoni dels últims moments de la seva vida. Dels ambients galants, llibertins del segle XVIII, en un castell suís, als últims dies a les pobres i ombrívoles terres septentrionals. Allà, la seva visió racionalista i el seu món de lleugeresa i mundanitat sucumbiran davant la força nova, violenta, esotèrica i romàntica representada per Dràcula i el seu poder etern.

Bullhead · Michaël R. Roskman · Dg. 4 de maig · 19:30h · Auditori de la Diputació de Tarragona · 5€*

Thriller impressionant ambientat en el món del tràfic d’hormones per al bestiar, Bullhead és l’òpera prima d’un director que de ben segur arribarà lluny. Amb un guió de ferro, el film ens introdueix en el desagradable món dels ramaders mafiosos, trama que inclou un misteriós assassinat, i ens explica el drama personal de Jacky Vanmarsenille, un nen atrapat en el cos anabolitzat d’un home desgraciat i enganxat a les hormones amb què engreixa el bestiar, interpretat per un esplèndid Matthias Schoenaerts, un actor desconegut que va ser el protagonista del film de Jacques Audiard, De óxido y hueso. Múscul, intensitat, drama i testosterona no han tingut mai un reflex tan impactant a la pantalla.

La Plaga · Neus Ballús, 2013 · Dj. 8 de maig · 19:30h · Auditori de la Diputació de Tarragona · 5€*

Amb la presència de la directora

El Raul, un pagès que intenta fer producció ecològica, contracta al Iurie perquè l’ajudi en les feines del camp. El Iurie és un lluitador moldau de lluita lliure, però per guanyar- se la vida ha de treballar en el que li surt. Poc a poc, les històries d’aquests dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: la Maria, una anciana que ha de deixar la casa pairal on sempre ha viscut per anar-se’n a viure a una residència de gent gran; la Rose, una infermera filipina que acaba d’arribar al país; i la Maribel, una prostituta que cada cop té menys clients. Els destins de tots aquests personatges s’entreteixeixen a mesura que l’estiu avança.

La Plaga és una pel·lícula d’històries creuades, que ofereix un sorprenent retrat de la vida a la perifèria de Barcelona. Els protagonistes no són actors, sinó que s’interpreten a sí mateixos, després d’un treball conjunt amb la directora de més de quatre anys. Aquest llarg procés li ha servit a Ballús per mostrar la incertesa i l’esperit de rebel·lia que caracteritza l’Espanya de la crisi.

La presentació de la pel·lícula anirà a càrrec de la directora Neus Ballús: Mollet del Vallès, 1980. Es va llicenciar en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i va estudiar el Màster de Documental. Ha treballat també com a editora.

 

Otel·lo · Hammudi Al-Rahmoun Font, 2013 · Dg. 11 de maig · 19:30h · Auditori de la Diputació de Tarragona · 5€*

Amb la presència del director

El director Al-Rahmoun Font ens proposa traspassar els límits més tortuosos entre la realitat i la ficció en una pel·lícula que comença sent una adaptació i al final s’encarna en la pròpia obra i adquireix una autonomia diabòlica. I tot a través de la manipulació sinistra d’un director (personatge al mateix temps), que actua movent els fils i aconsegueix dur fins a límits insospitats els seus propòsits. Un exercici fascinant entorn del procés creatiu que introdueix l’espectador en la tramoia del teatre de les baixes passions.

La presentació de la pel·lícula anirà a càrrec del director Hammudi Al-Rahmoun Font: Interessat en les diferents formes de creació plàstica, aquest jove realitzador de pare sirià i mare catalana debuta en la direcció amb aquesta producció d’Escandalo Films en la qual grata en els límits expressius entre la vida i l’art, tema que inspira molts dels seus curtmetratges.

 

 

Anuncis

Calendari

 

El nostre web

%d bloggers like this: