Programació Cinema Familiar 1er Semestre 2017

Deixa un comentari

3 gener 2017 per acanimat

Organitza: Associació Cultural Anima’t i la Diputació de Tarragona

Programació Cinema Familiar del 15 de gener al 19 de febrer de 2017
Sessions a les 17 h a l’Auditori de la Diputació de Tarragona, 5€ (descompte 2×1 amb la compra de més d’una entrada)
Dg.15 GEN, El Petit Príncep · Mark Osborne, 2015. A partir de 6 anys.
Dg.22 GEN, L’estiu i la tardor al regne d’Escampeta, 2008. A partir de 4 anys.
Dg.29 GEN, El Secret de Kells · Tomm Moore i Nora Twomey, 2009. A partir de 7 anys.
Dg.5 FEB, Petits Herois (6 curtmetratges) · Varis. A partir de 4 anys.
Dg.12 FEB, Lifi, una gallina tocada de l’ala · Oh Seong-yoon, 2011. A partir de 6 anys.
Dg.19 FEB, Corb Mitjonet · Sandor Jesse i Ute von Münchow-Pohl, 2015. A partir de 4 anys.

Informació de les pel·lícules

El Petit Príncep · Mark Osborne, 2015. A partir de 6 anys.
diumenge 15 de gener · 17 hores · Auditori de la Diputació de Tarragona · 5 € (descompte 2×1 amb la compra de més d’una entrada)

Sinopsi: Perquè tot surti bé a la prestigiosa Acadèmia Werth, la petita i la seva mare es traslladen a una casa nova. La petita és molt seriosa i madura per la seva edat i planeja estudiar durant les vacances seguint un estricte programa organitzat per la seva mare; però els seus plans són pertorbats per un veí excèntric i generós. Ell li ensenya un món extraordinari on tot és possible. Un món en el qual l’Aviador va topar alguna vegada amb el misteriós Petit Príncep. Llavors comença l’aventura de la petita dins l’univers del Petit Príncep. I així descobreix novament la seva infància i compren que només es veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls.

Fitxa Tècnica:
Títol original: The Little Prince
Direcció: Mark Osborne
Guió: Irena Brignull i Bob Persichetti (Basada en la novel·la d’Antonie de Saint-Exupery) Nacionalitat: França, 2015
Producció: ON Animation Studios
Durada: 106’
Edat: A partir de 6 anys
Versió: Doblada al català
Premis: Millor film d’animació als Premis César 2015/ Secció oficial llargmetratges fora de concurs Festival de Cannes 2015.

L’estiu i la tardor al regne d’Escampeta · Pierre-Luc Granjon i Pascal Le Nôtre, 2008. A partir de 4 anys.
diumenge 22 de gener · 17 hores · Auditori de la Diputació de Tarragona · 5 € (descompte 2×1 amb la compra de més d’una entrada)

Sinopsi: Durant les nits d’estiu, en Bonifaci festeja la reina Eloïsa i la seva filla i els seus amics voldran impedir que es casi amb aquest mentider que segur que alguna se n’empesca. A la tardor, quan s’esborrin les històries dels llibres d’Escampeta, s’embarcaran en mil peripècies per tal de no avorrir-se i trencar el malefici d’en Bonifaci i la banya d’unicorn.

Fitxa Tècnica:
Títol original: L’été de Boniface et l’automne de Pougne
Direcció: Pierre-Luc Granjon i Pascal Le Nôtre
Guió: Antoine Lanciaux, Pierre-Luc Granjon, Pascal Le Nôtre
Nacionalitat: França, 2008
Producció: Folimage / Piwi / Subséquence/ ONF NFB Canada, Avec la participation de France 3, Région Rhône-Alpes, Procirep/Angoa
Animació: Marjolaine Parot, Chaïtane Conversat, Laëtitia Dupont, François Lignier, Pierre-Luc Granjon
Fotografia: Sara Sponga
Durada: 52’
Edat: A partir de 4 anys
Versió: Doblada al català amb subtítols
Premis: Award for Best TV Special – Annecy International Animated Film Festival 2013

El Secret de Kells · Tomm Moore i Nora Twomey, 2009. A partir de 7 anys.
diumenge 29 de gener · 17 hores · Auditori de la Diputació de Tarragona · 5 € (descompte 2×1 amb la compra de més d’una entrada)

Sinopsi: El petit Brendan viu a l’Abadia del poblat medieval irlandès de Kells, del qual no n’ha sortit mai. L’arribada a l’Abadia del pare Aidan de Iona, reconegut il·lustrador, fa que el Brendan superi els seus temors i es decideixi a sortir dels límits del seu poblat per endinsar-se al bosc, on coneix la fada Aisling i viu aventures trepidants. Esperonat per Aidan, Brendan s’inicia en la il·lustració de manuscrits i descobreix el seu propi talent per a dur a terme aquest ofici; però topa amb l’oposició del seu oncle, el Pare Abat, qui considera més prioritària la construcció d’una muralla defensiva que pugui protegir Kells d’un atac dels víkings o “homes del Nord”.

Fitxa Tècnica:
Títol original: The Secret of Kells
Direcció: Tomm Moore i Nora Twomey
Guió: Fabrice Ziolkowski (Història:Tomm Moore)
Nacionalitat: Irlanda, 2009
Producció: Les Armateurs / Vivi Film / Cartoon Saloon / France 2 Cinéma
Direcció artística: Ross Stewart
Durada: 75’
Edat: A partir de 7 anys
Versió: Anglès amb subtítols en català
Premis: Nominada a millor pel·lícula d’animació als Oscar 2009/ Nominada a millor pel·lícula Premis Annie 2009/ Premi de l’audiència i nominada a millor pel·lícula Festival Annency 2009.

Petits Herois (6 curtmetratges). A partir de 4 anys.
diumenge 5 de febrer · 17 hores · Auditori de la Diputació de Tarragona · 5 € (descompte 2×1 amb la compra de més d’una entrada)

Divertida i bonica selecció de 6 curtmetratges plena de sorpreses, enginy i creativitat amb un punt en comú: els seus petits herois protagonistes que intenten fer front de forma enginyosa a diferents reptes vitals.

Por de volar
Títol original: Fear of flying
Direcció: Conor Finnegan
Nacionalitat: Irlanda, 2012
Durada: 9’10’’
Versió: Doblada al català
Premis: Best Animation Award – LA Shorts Festival 2012/ Forum Award Young Directors – Cristal Festival 2012.
Sinopsi: El Dougal és un petit ocell que té por de volar. A les nits té un malson on és incapaç d’alçar el vol i cau sempre a terra, i durant el dia va caminant a tot arreu en lloc d’enfrontar-se a les seves pors. Com s’ho farà per migrar cap al Sud quan arribi l’hivern més dur?

El cérvol i la conilleta
Títol original: Nyuszi és Öz
Direcció: Péter Vácz
Nacionalitat: Hongria, 2013 Durada: 16’17”
Versió: Sense diàlegs
Premis: Junior Jury Award Graduation Films – l’Annecy International Animated Film Festival 2013/ Grand Jury Award Best Animated Short – Atlanta Film Festival 2014.
Sinopsi: Un cérvol i una conilleta de paper que comparteixen casa tenen un peculiar dilema: volen trobar la manera d’aconseguir tenir tres dimensions. El cérvol ho aconseguirà però la conilleta no… Posarà això en perill la seva amistat?

Grand Prix
Títol original: Grand Prix
Direcció: Marc Riba i Anna Solanas
Nacionalitat: Espanya, 2011
Durada: 7’15”
Versió: Sense diàlegs
Premis: Best Animation – Arouca Film Festival 2012/ Best Animation – Cortiamo 2011, Concorso internazionale per cortometraggi.
Sinopsi: Tres amics es preparen per a fer una carrera de bicicletes. Just abans de començar, apareix una noia molt decidida a participar, però dos dels nois no la deixen córrer. El tercer participant, en canvi, s’enamora d’ella i li construeix un sidecar per a portar-la amb ell durant la carrera.

El cassó de l’Anatole
Títol original: La petite casserole d’Anatole
Direcció: Éric Montchaud Nacionalitat: França, 2014
Durada: 5’47’’
Versió: Doblada al català
Premis: Audience Award Short Films – Annecy International Animated Film Festival 2014/ César Best Animated Film (Meilleur film d’animation) – César Awards, France 2015.
Sinopsi: L’Anatole és un nen decidit i afectuós que té una peculiaritat: arrossega un cassó amb un cordill. Ha de fer un doble esforç per jugar com ho fan els altres! El cassó li complica la vida i ja en comença a estar tip. Sort que hi haurà algú que l’ensenyarà a conviure-hi i li farà entendre que ell és únic i excepcional.

Ser o no ser…taronja
Títol original: Orange ô désespoir
Direcció: John Banana
Nacionalitat: França, 2011
Durada: 3’41’’
Versió: Sense diàlegs
Premis: Best Animated Short – New York City International Film Festival 2011/ Prix coup de cœur de l’association Les Films Avenir – Festival International du court métrage de Jouy-en-Josas.
Sinopsi: Què passa quan una petita taronja avorrida decideix sortir de la seva caixa per anar a l’altre costat de la botiga i conèixer una colla d’alegres pinyes ballarines?

L’elefant i la bicicleta
Títol original: Le vélo de l’éléphant
Direcció: John Banana
Nacionalitat: França, 2014
Durada: 9’
Versió: Sense diàlegs
Premis: Primé aux Prix musique de film – Festival Croq’Anime du Film d’Animation de Paris 2014/ Prix du public enfants – Festival International du film d’animation de Baden, 2014.
Sinopsi: Un elefant viu en una ciutat entre la gent normal i treballa com a escombriaire. Un dia veu un anunci enorme d’una bicicleta i es pensa que és de la seva mida. A partir d’aquest moment, la seva vida se centrarà a aconseguir la bicicleta, costi el que costi!

Lifi, una gallina tocada de l’ala · Oh Seong-yoon, 2011
diumenge 12 de febrer · 17 hores · Auditori de la Diputació de Tarragona · 5 € (descompte 2×1 amb la compra de més d’una entrada)

Sinopsi: Lifi viu en una granja amb altres gallines que ponen ous en un tancat, però aquesta vida l’avorreix i decideix marxar. Lifi arribarà a la natura i allà viurà mil i una aventures, coneixerà altres animals i es toparà amb un simpàtic aneguet que no té mare. Basada en un llibre infantil molt popular a l’Àsia, Lifi també s’ha convertit en una de les pel·lícules d’animació més taquilleres al continent. La directora Oh Sung-yoon explica una història sobre la llibertat, l’amistat i l’amor maternal.

Fitxa Tècnica:
Títol original: Madangeul Naon Amtak
Direcció: Oh Seong-yoon
Guió: Kim Eun-jeong-II, Nah Hyeon
Nacionalitat: Corea del Sud, 2011
Producció: MK Pictures
Durada: 90’
Edat: A partir de 6 anys
Versió: Doblada al català
Premis: Best Animated Feature Film – Asia Pacific Screen Awards 2011/ Millor llargmetratge d’animació per a nens – Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya 2011.

Corb Mitjonet · Sandor Jesse i Ute von Münchow-Pohl, 2015
diumenge 19 de febrer · 17 hores · Auditori de la Diputació de Tarragona · 5 € (descompte 2×1 amb la compra de més d’una entrada)

Sinopsi: El petit i atrevit Corb Mitjonet destrueix per accident les provisions que els animals necessiten per passar l’hivern i pretén guanyar una carrera de cotxes per reposar-les amb els diners del premi. Però la tumultuosa cursa a través del bosc està plena de revolts i sorpreses.

Fitxa Tècnica:
Títol original: Der Kleine Rabe Socke
Direcció: Sandor Jesse i Ute von Münchow-Pohl
Guió: Nele Moost y Katja Grübel
Nacionalitat: Alemanya, 2015
Durada: 73’
Edat: A partir de 4 anys
Versió: Doblada al català
Premis: Nominació Best Foreign Animated Feature – Sichuan TV Festival 2013/ Nominació Ute von Münchow Pohl – Festival des Deutschen Films.

Comenta-ho

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Calendari

 

El nostre web

A %d bloguers els agrada això: